Ce este DNS Anycast sau (Anycast DNS)?

Servicii de Gazduire DNS gratuita


Ce este DNS Anycast sau (Anycast DNS)? Este un algoritm de rutare a traficului utilizat pentru livrarea rapidă a conținutului site-ului web care face publice adresele IP individuale pe mai multe noduri. Solicitările utilizatorilor sunt direcționate către noduri specifice pe baza unor factori precum capacitatea și starea serverului dvs., precum și distanța dintre acesta și vizitatorul site-ului web.

Există mai multe avantaje în rutare Anycast, inclusiv:
  • Conexiuni mai rapide – Direcționarea utilizatorilor prin cel mai apropiat nod intermediar minimizează timpul dus-întors (RTT), reducând astfel numărul de „hop-uri” și reducând latența.
  • Configurare simplificată a serverului – Anycast permite ca o singură configurație de server DNS să fie distribuită tuturor nodurilor de rețea.
  • Disponibilitate ridicată – Publicarea unei adrese IP pe mai multe noduri creează redundanță, oferind astfel o copie de rezervă în cazul în care un nod este supraîncărcat sau eșuează.
  • Atenuarea DDoS – Anycast oferă o atenuare intrinsecă a DDoS, oferind alternative de failover dacă un nod este atacat sau este căzut.
Alternative DNS Anycast: rută Unicast și Multicast explicată

Atât unicast, cât și multicast sunt soluții eficiente de rutare a traficului, deși cu limitări care le fac alternative mai puțin practice la anycast.

Unicast

Unicast implică atribuirea unui singur nod adreselor IP individuale și apoi conectarea expeditorilor și a receptorilor utilizând rute statice. Indiferent de originea unei cereri, aceasta trece întotdeauna prin aceeași cale de rutare.

Aceasta este o soluție problematică din mai multe motive. În cazul în care un nod al căii de rutare devine suprasolicitat sau este căzut, canalele de comunicație ar fi întrerupte.

În plus, conexiunile individuale între noduri și un server gazdă pot necesita resurse mari, mai ales atunci când fișierele sau aplicațiile mai mari (de exemplu, videoclipuri și software) sunt distribuite pe scară largă.

Multidifuziune

În rutare multicast, un IP sursă trimite date către un nod intermediar multicast, care apoi identifică și distribuie datele către un grup de destinatari.

 

Spre deosebire de unicast, multicast-ul este scalabil – IP-ul sursă trebuie să trimită un pachet doar o singură dată pentru ca acesta să fie distribuit către o masă de utilizatori. Acest lucru îl face o soluție viabilă pentru fluxuri de date mai mari, cum ar fi streaming de videoclipuri, burse online și jocuri.

 

Dar există mai multe dezavantaje asociate cu rutare multicast. În cazul în care un nod devine supraîncărcat sau eșuează, fluxul de date trebuie redirecționat – având ca rezultat o latență semnificativă. În plus, costul de operare a nodurilor multicast este ridicat.

Perspectiva CDN

CDN-urile utilizează rutare anycast pentru a distribui conținut site pe scară largă. Punctele de prezență plasate strategic (PoP) promovează intervale de adrese IP similare. Între timp, asocierea protocolului de gateway de frontieră (BGP) descoperă și menține căi către diferite gazde.

 

În plus față de rutare de cerere HTTP anycast, CDN-urile oferă rezoluție DNS anycast. Acestea fac acest lucru configurând o serie de servere de nume și oferind căutare de nume cu latență scăzută pentru numele gazdei care rezolvă ISP. Aceasta se traduce prin căutări mai rapide de nume și descărcări de fișiere.

 

Furnizorii locali de servicii de internet (ISP) pot alege apoi din mai multe puncte de acces și pot determina calea cea mai optimizată pentru rutarea traficului . Drept urmare, aplicația dvs. web beneficiază de timpi de conectare mai rapizi, securitate sporită și reluare de urgență în caz de suprasolicitare a serverului.

Sponsori: ITDATA TELEOMSKINDESIGNCURL.ROPHPANALYTICS.RO

Sursa: Imperva

Comentariile sunt dezactivate.